Rijopleiding met Voordeurservice

We halen jou op en brengen je ook weer terug naar het door jou aangegeven ophaalplaats. Dit kan een huisadres zijn, werk of school.

Stel zelf jouw rijopleiding samen

Natuurlijk hoef jij geen gebruik te maken van onze standaard lespakketten. Kies zelf hoe jouw rijopleiding samengesteld wordt voor jouw beste resultaat. Wij raden wel altijd aan om advies te vragen aan jouw rijinstructeur.

Hoe verloopt het praktijkexamen?

Het examen verloopt als volgt:

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. Hij vraagt je naar het formulier ‘Zelfreflectie’. Dit formulier bespreekt de examinator met je na afloop van het examen.
Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Verder checkt hij of je echt geslaagd bent voor je theorie-examen.

Na deze controle lopen jullie naar het parkeerterrein voor een korte oogtest. Je moet dan af een afstand van ongeveer 25 meter de kentekenplaat van een stilstaande auto kunnen lezen.
Daarna stelt de examinator enkele vragen ter voorbereiding op de rit. Dit kunnen bijvoorbeeld technische vragen zijn over de auto of de lampjes op het dashboard.
Hierna begint de rit. Een deel van de rit (ongeveer 10 – 15 minuten) rijd je zelfstandig naar een bepaalde bestemming.
De examinator toetst of jij veilig en zelfstandig kunt rijden en of jij voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Tijdens het examen worden een aantal cruciale punten bekeken:

– De beheersing van de auto
– Kijkgedrag
– Voorrang verlenen
– Inhalen
– In- en uitvoegen op de snelweg
– Rijden op kruispunten en rotondes
– Bijzondere verrichtingen

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kan. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Spoedopleiding

Bedoeld voor degenen die in zo kort mogelijke tijd het hun rijbewijs willen behalen en daar meerdere uren per dag aan kunnen besteden.

Klik hier voor meer informatie

Praktijkexamen of toets aanvragen

Zo vraag je praktijkexamen of toets aan

  1. Machtig je rijschool en vraag je instructeur om een registratienummer.
  2. Overleg met je rijschool over een geschikte datum.
  3. Heb je een examendatum? Print je oproepkaart zodat je die aan de examinator kan laten zien en kan laten tekenen. Let op: dus niet op je smartphone. De oproepkaart moet ondertekend worden.