Lekker toeren!

In de buitenlucht genieten van de natuur of in je eigen tempo door de files. Heerlijk, maar op de motor ben je een stuk kwetsbaarder. Zeker nu het steeds drukker wordt op de weg. Een goede motoropleiding is daarom onmisbaar. Bij rijlesboeken.nl ben je aan het goede adres, vooral in het voorjaar!

Hoeveel lessen?

Neem eerst een proefles. Na je proefles bepalen we je niveau en leersnelheid. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk opleidingsadvies met de meest geschikte opleiding.
Spoed in 10 dagen of rijlessen in eigen tempo, de keuze is uiteindelijk aan jou.

Nieuwe regels

Het motorrijbewijs is opgedeeld in drie categorieën. De nieuwe regels zijn het gevolg van de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn.
Met deze richtlijn heeft de hele EU één rijbewijs op creditcard formaat.

Categorie A1, is voor motorfietsen tot 125 cc en maximaal 11 kW. De minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar, rijles mag vanaf 17 jarige leeftijd.

Categorie A2, is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW. De minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A, is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te halen zonder rijbewijs A2, de minimum leeftijd hiervoor is 24 jaar.

Het is mogelijk je AVB en AVD-lessen te combineren. Afhankelijk van je vorderingen rijd je dus binnen een les op ons oefenterrein en op de openbare weg!

De eerste les volg je altijd op het oefenterrein om je niveau te bepalen. Voordat je de weg op kunt moet je kunnen: remmen, precisie-stoppen, stop-proef, uitwijken, wegrijden uit parkeerplaats, stapvoets rijden en snelle slalom.

Fase 1: Voertuigbeheersing (AVB)
In deze fase leer je op een afgesloten terrein de motor beheersen. Nadat je bent geslaagd voor het CBR examen Voertuigbeheersing ga je door met de volgende fase.

Fase 2: Verkeersdeelneming (AVD)
Je gaat nu de openbare weg op. De instructeur volgt op een motor of in de auto en geeft via een draadloze verbinding de instructies door.
De lessen worden gegeven in een blokken van 100 min en een blok van 100 min .
Aansluitend volgt het CBR examen Voertuigbeheersing.

Natuurlijk bij Rijlesboeken!

  • Veilige outfit zodat u wordt gezien in het verkeer
  • In korte tijd je rijbewijs halen
  • Je begint op ons eigen oefenterrein en bent zo snel vertrouwd met je motor
  • Goed opgeleide en enthousiaste instructeurs
  • Lessen worden gegeven in blokken van 100 min lessen . Dit tijd is nodig voor je
  • Oefeningen en voorbereidingen! op je examen
  • Onze motoren hebben handverwarmde handvaten, dus ook comfortabel in de winter
  • Voor de spoed cursus is bij inschrijving examendata vooraf bekend